mr. Z.H. van Dorth tot Medler

advocaat / partner

T: +3110280 90 97
F: +3110750 52 03
M: +31636 53 23 42
E: dorth@vd-a.nl

Over Zeno van Dorth tot Medler:


Praktijkgebieden:

vastgoed, huur, transacties, projectontwikkeling, ruimtelijke ordening, ondernemingen

 • huurrecht
 • koop / verkoop onroerend goed
 • omgevingsrecht
 • bouwrecht
 • financieringen en zekerheden
 • fiscaliteit bij onroerend goed
 • beslag & executie, procesrecht & arbitrage
 • incasseren vorderingen (nationaal & internationaal)

Toelichting

Z.H. van Dorth tot Medler (Zeno) voert een gespecialiseerde praktijk gericht op voornamelijk vastgoed. Tot zijn cliënten behoren professionele beleggers in vastgoed, projectontwikkelaars, handelaren in vastgoed, verhuurders en (bedrijfsmatige) huurders. Voor zijn cliënten begeleidt en adviseert hij bij transacties, stelt hij overeenkomsten en andere stukken op en voert hij, in geval van geschillen, civiele procedures.

De aanpak van Zeno kenmerkt als snel, strategisch, doortastend, oplossingsgericht en als het moet, volhardend en resoluut. Door zijn grote parate kennis en zijn praktische en vooral zakelijk inzicht is Zeno voor vele van zijn cliënten een vaste sparringspartner en wordt daarbij al in een vroeg stadium van een deal of juist een geschil  geraadpleegd. Hierbij komt ook zijn kennis van de markt- en marktpartijen in het vastgoed, goed van pas.

Zeno heeft Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en een semester aan de University of Hong Kong. In 2010 is Zeno zijn carrière als advocaat begonnen bij een van de oudste kantoren uit de Rotterdamse regio. Uit een wens om op zelfstandige basis zijn advocatenpraktijk te voeren, heeft Zeno in de zomer van 2014 het huidige Van Dorth Advocaten opgericht. In de jaren na de opening heeft Zeno een dynamische praktijk opgebouwd met een groot aantal vaste cliënten uit de regio (groot) Rotterdam en Den Haag. Ook wordt Zeno met regelmaat ingeschakeld door buitenlandse partijen en investeerders.

Zeno is lid van de vereniging voor Bouwrecht Advocaten (VBR-A)

Zeno heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 •  huurrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Talen:

 • engels
 • duits

mr. dr. P.A.M. Seck

advocaat / partner

T: +3110280 90 97
F: +3110750 52 03
M: +31628 48 65 56
E: seck@vd-a.nl

Praktijkgebieden:

haven, logistiek, import/export, verzekeringsrecht

 • zeerecht & binnenvaart
 • (handels)koop, import-/export
 • wegtransport (CMR) & logistieke dienstverlening
 • verzekering (schade- &, transportverzekering)
 • beslag & executie, procesrecht & arbitrage
 • incasseren vorderingen (nationaal & internationaal)

Toelichting

 1. dr. P.A.M. Seck (Papis) voert een gespecialiseerde praktijk gericht op haven, logistiek en (internationale) handel. Hij adviseert en – voor zover nodig – procedeert in civiele procedures en (internationale) arbitrage op het gebied van koop-, vervoer-, verzekeringsrecht en scheepsbouw. Hij heeft brede juridische kennis in het (internationaal) handelsrecht, een sterk analytisch vermogen en diepgaande kennis van en ruime ervaring in scheepsbeslag en internationaal privaatrecht.

Papis treedt voornamelijk op voor vervrachters, bevrachters, zee- en CMR vervoerders, alsook voor hun verzekeraars en voor diverse Nederlandse en buitenlandse ondernemers.

Zijn werkwijze kenmerkt zich door een praktische – Rotterdamse – aanpak. Hij is prettig en vriendelijk in de omgang, maar de belangen van zijn cliënten staan altijd voorop. Hij beschikt over een uitgebreide taal- en cultuurkennis waardoor hij vrij gemakkelijk met partijen uit verschillende culturen kan omgaan.

Sinds 1 januari 2019 is Papis partner bij Van Dorth Advocaten te Rotterdam, waar hij zijn huidige praktijk voortzet.

Opleiding en specialisaties

Papis is van oorsprong Franstalig en hij heeft verschillende studies afgerond: Maîtrise en Sciences Juridiques (UCAD – Sénégal), Diplôme d’Etudes Supérieures Spécialisées in zee-/ en vervoerrecht (Université Aix-Marseille III – Frankrijk), Doctoraal Nederlands recht (Universiteit van Amsterdam) en Doctoraat (Erasmus Universiteit Rotterdam). In 2011 is hij gepromoveerd in het zee-/ en vervoerrecht, op het gebied van bevrachtingen en cognossementen. Kort daarna is hij advocaat geworden in Rotterdam. Daarvoor was hij bijna 10 jaar werkzaam als transportjurist bij een groot verzekeringsbedrijf.

Papis heeft ook jarenlange ervaring met het behandelen van geschillen op het gebied van schadeverzekeringen met name dekkingsgeschillen en onderwerpen die daarmee samenhangen. In 2019-2020 heeft Papis de specialisatieopleiding ‘Leergang Verzekeringsrecht’ van de Universiteit van Amsterdam (Amsterdam Centre for Insurance Studies) met succes afgerond waardoor hij de beschermde titel “Certified Insurance Lawyer” (CIL) mag voeren.

Vakverenigingen

Papis is lid van de Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht, van de Vereniging voor Verzekeringswetenschap en de Franse vereniging Association Française du Droit Maritime. Sinds 2012 publiceert hij jaarlijks de Revue de jurisprudence maritime néerlandaise in het toonaangevende Franse vakblad Le Droit Maritime Français. Daarnaast publiceert hij ook regelmatig in andere Nederlandse boeken en vakbladen op het gebied van (internationaal) handelsrecht, zee- en transportrecht.

Rechtsgebiedenregister NOvA

Papis heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Transport- en handelsrecht (proefschrift – EUR, Rotterdam 2011).
  • Verzekeringsrecht (“Certified Insurance Lawyer” – UvA, Amsterdam 2019-2020).
  • Burgerlijk procesrecht (en arbitrage).

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.


Talen:

 • Engels
 • Frans
Van-Dorth-advocaten-11-1

Q.B.J. van Dorth tot Medler

operationeel directeur / medeoprichter
T: +3110280 90 97
F: +3110750 52 03
M: +3165254 82 02
E: qdorth@vd-a.nl

Over Quirine van Dorth tot Medler: Quirine heeft samen met haar echtgenoot, Zeno van Dorth, in de zomer van 2014 het kantoor Van Dorth Advocaten opgericht. Voorafgaand hieraan is Quirine jarenlang werkzaam geweest in zowel de banken- als de consultancysector. Vanaf de start van het kantoor behoren tot het domein van Quirine het voeren van acquisitie en beheer van relaties met cliënten. Quirine is in dit kader een bekend gezicht in vele netwerkkringen. Hiernaast is Quirine, samen met haar echtgenoot, belast met de algemene leiding van het kantoor.
DutchEnglishFrench